Et usympatisk kristent korstog

PRESSEMEDDELELSE: Venstres Bo Libergren har indledt et usympatisk kristent korstog – så man nærmest skulle tro, han var fra Dansk Folkeparti.

Libergren er gået til kamp for en “kristen kirkesal” på det kommende OUH-supersygehus. På flere af de kommende supersygehuse bliver der et rum for bøn – men uden religiøse symboler, såkaldte religionsneutrale rum. Det vil Libergren ikke være med til.

“Der skal være en kristen kirkesal på det nye OUH, ligesom der er på det eksisterende hospital. Danmark er et kristent land, og derfor er det naturligt, at kristendom har en forret, og at der skal være en egentlig kirkesal”, udtaler han i dag til P4/Fyn.

Vibeke Syppli Enrum, medlem af Regionsrådet for Enhedslisten tager skarp afstand fra Libergrens udtalelse: Jeg er ikke kristen, men ateist. Jeg så helst, at al religion blev holdt ude fra sygehuse og andre offentlige institutioner. Men jeg respekterer, at nogle mennesker er kristne, muslimer, jøder, buddhister eller noget helt femte. Det må de om. Og hvis det for dem er vigtigt på det kommende super-OUH at have et rum for bøn, så er det fint for mig. Men så skal der være lighed for i hvert fald de store religioner i Danmark. Enten i form af et rum for hver af dem. Eller et fællesrum, som de alle kan bruge – altså et såkaldt religionsneutralt rum, siger Vibeke Syppli Enrum.

For yderlige oplysninger eller kommentarer: Vibeke Syppli Enrum telefon: 20 46 06 03.