Enhedslisten vil fortsat være vagthunden og føre rød, grøn og solidarisk politik

Pressemeddelelse:
Enhedslisten (EL) vil også de næste fire år være vagthunden i regionsrådet i Syddanmark. Godt nok fik EL færre stemmer denne gang, men vi vil også de næste fire år have to mandater i rådet.

Årsagen til den klare tilbagegang i stemmer er flere, tror vi selv. Bl.a. 1. Valget for fire år siden gik meget bedre end forventet. 2. Denne gang stillede Alternativet op for første gang. 3. SF spillede kendis-kortet.

Det var et valgforbund med Alternativet, som denne gang sikrede EL mandat nr. to. Alternativet kom ikke selv ind. Men vi vil lokalt rundt om i regionen søge at samarbejde med dem.

SF fik en stor fremgang (fra to til seks mandater) efter et historisk dårligt valg i 2013 (fra seks til to mandater). Tillykke til SF med det gode resultat. EL ser frem til, at vores gode samarbejde kan fortsætte i det nye regionsråd.

I forbindelse med konstitueringen valgte EL at tilslutte sig flertallet. Dermed fik vi plads i forretningsudvalget og fire andre udvalg, som vi politisk prioriterer. Betyder det så, at EL vil give køb på den rolle som vagthund, som vi har haft i de sidste fire år? Overhovedet ikke. Snarere tværtimod. Ved at indgå i konstitueringsaftalen (som er ledsaget af en række ikke forpligtende mål for regionens fremtid) har vi sikret den stærkest mulige platform for at fortsætte i den rolle og samtidig fremføre røde, grønne og solidariske synspunkter og forslag – med andre ord socialistisk politik.