Hvad bilder Søvndal sig ind?

Læserbrev af Vibeke Syppli Enrum, medlem af regionsrådet i Syddanmark for Enhedslisten, Ellerup Bygade 16, 5892 Gudbjerg.


Hvad bilder han sig ind, Villy Søvndal fra SF altså. Han påstår i medierne, at Enhedslisten (EL) kom ”krybende” for at tilslutte sig en konstitueringsaftale i Region Syddanmark.

Nej, vi kom ikke krybende. Vi tilsluttede os aftalen. En aftale, som flertallet havde lavet, ja. Men en aftale, hvis indhold er nogle luftige løfter om fremtiden. Og med en tydelig formulering om, at partierne bag er forskellige – og at ”partierne hver især kan forfølge deres værdipolitik og mærkesager”.

Alt i alt en aftale, hvis indhold SF ikke burde kunne have noget imod.

Så nej, vi kom ikke krybende. Vi tilsluttede os aftalen. For udover en plads i regionsrådets forretningsudvalg giver det EL en plads i fire udvalg, som vi politisk prioriterer højt. Og dermed får EL en endnu bedre platform for at fremføre røde, grønne og solidariske forslag.

SF ville ikke udnytte den mulighed. Det må SF selv om. Men jeg synes, det er langt ude, når Søvndal nu bagefter – for at bruge hans eget nedladende udtryk – spiller ”tøsefornærmet”.