Enhedslisten støtter de offentligt ansatte

Processen i forbindelse med Danske Regioners beslutning om at varsle lockout over for de 80.000 ansatte i regionerne var udemokratisk, udtaler Enhedslistens delegerede til Danske Regioners generalforsamling i Aarhus i dag.

Bestyrelsen i Danske Regioner var aldrig involveret i beslutningen, men fik først viden om den på en mail en halv time før regionernes lønnings- og takstnævn udsendte en pressemeddelelse. Det, mener vi, er helt uacceptabelt.

Med lockouten har Danske Regioner ukritisk tilsluttet sig staten og KL’s omfattende og brutale optrapning af konflikten. Der skal ikke herske tvivl om, at Enhedslisten havde stemt imod beslutningen, hvis vi havde haft chancen.

Vi støtter de offentlige ansattes kamp og opfordrer Danske Regioner til at imødekomme personalets rimelige krav ved forhandlingsbordet. Der er råd.

Enhedslistens delegerede til Danske Regioners generalforsamling den 22. marts 2018.