Sammenbrud i økonomiforhandlingene

Forhandlingerne mellem Danske Regioner og regeringen om regionernes økonomi for 2021 er brudt sammen.

Torsdag morgen brød forhandlingerne om næste års økonomi til sundhedsvæsenet sammen. De videre forhandlinger vil ske på et tidspunkt i den kommende weekend.

Enhedslistens repræsentant i Danske Regioners bestyrelse, Tormod Olsen:

– Stor ros til alle partier i Danske Regioners bestyrelse for at stå fast og afvise regeringens uansvarlige forslag til næste års økonomi. Fyrringer og nedskæringer er fuldstændigt uacceptabelt overfor personalet i sundhedsvæsenet, der har gjort så stor en ekstra indsats og virkelig holdt hånden under alle os andre under Covid-19.

– Corona krisen er på ingen måde overstået, og det mangler regeringen tilsyneladende forståelse af. Det er godt, at regeringen har accepteret at dække ekstra regninger til indkøb af værnemidler, men vi i Enhedslistenmener helt ærligt ikke, at regeringen kan tillade sig at byde personalet nedskæringer og fyrringsrunder i september, og så kræve, at det samme personale, skal yde en ekstra indsats igen for at indhente de mange udskudte behandlinger. Det giver ingen mening,og det er usympatisk,at regeringen overhoved tror, at det er acceptabelt at opføre sig på den måde overfor personalet.

– I Enhedslisten undrer vi os over regeringens ageren. Vi har mange gange hørt, at denne regering vil arbejde for bedre velfærd. Nu vil de lave en dårligere aftale end sidste år med færre penge til sundhed og ingen penge til grøn omstilling. Og de vil finansiere stigende udgifter til sundhed med effektiviseringer. Det gør os i Enhedslisten bekymredefor,om de mange velfærdsløfter på andre områder også skal finansieres af nedskæringer skjult som effektiviseringskrav.