Pressemeddelelse: Enhedslisten sætter nye spidskandidater på Fyn

I den forgangne weekend var der årsmøde i Enhedslisten, og i den forbindelse sikrede partiets medlemmer Victoria Velásquez’ fortsatte opstilling på Fyn.

Samtidig gav årsmødet Mathilde Vinther en plads som 2. spidskandidat, hvilket også har skabt glæde hos både kreds og kandidat.

Mathilde kommer nemlig med politiske mærkesager, som kan bidrag til politikudviklingen i Enhedslistens afdelinger på Fyn og øerne på børne-, unge- og uddannelsesområderne, da hun er ved at uddanne sig til Folkeskolelærer og har en fortid som forkvinde hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

– Jeg er simpelthen så glad for, at jeg har fået lov til at være med på holdet på Fyn, siger en smilende Mathilde Vinther og fortsætter:

– Jeg glæder mig til at komme rundt i hele kredsen og tale med fynboerne og blive endnu klogere på hvilke politiske sager, der fylder for dem. Jeg vil række ud til bevægelser af forældre, elever og studerende for at arbejde sammen med dem om at skabe stærke daginstitutioner med ordentlige normeringer og uddannelsesinstitutioner, der kan give alle børn og unge lige muligheder.

Også Victoria Velásquez (MF) udtrykker begejstring over udsigten til at skulle samarbejde med Mathilde Vinther:

– Jeg kender Mathilde Vinther fra især det uddannelsespolitiske arbejde. Jeg synes, hun er et rigtigt godt match med de fynske socialister, og vi kommer til at supplere hinanden godt både politisk og aktivistisk.

Dermed er der lagt op til, at Enhedslisten på Fyn får et ekstra boost i forbindelse med det kommende kommunal- og regionsrådsvalg i 2021, hvor de fynske Folketingskandidater også har for vane at støtte op om de lokale aktiviteter og debatter.

Og det er Enhedslisten Region Syddanmarks kontaktperson Ingelise Bech Hansen rigtig glad for:

– Vi har været forkælet med kandidater, der udviser stor loyalitet overfor vores lokale medlemmer. Og med det in mente vil jeg gerne takke Jesper Kiel fra Svendborg, der, på grund af Enhedslistens rotationsordning, for første gang siden 1994 ikke vil være at finde på stemmesedlen til et folketingsvalg. Han fortsætter dog med at stå øverst på stemmesedlen til det kommende kommunalvalg i Svendborg.

– Nu skal vi have fundet en kreds til Mathilde. Det sker søndag d. 8. november, hvor vi holder storkredsmøde i Middelfart. Vi glæder os til samarbejdet.

For yderligere spørgsmål, kontakt:
Ingelise Bech Hansen: 61 79 49 19
Victoria Velásquez: 61 62 53 28
Mathilde Vinther: 28 76 63 07

 

Victoria Velásquez

 

Mathilde Vinther