Vibeke Syppli Enrum

Ulighed i sundhed, ensomhed og manglende uddannelse til alle, miljø- og klimaproblemer, rigid grænsekontrol, grænsehegn… og meget andet.

Problemer er der nok af. Dem skal der tages fat på. Og problemerne er ikke begrænset til vores region eller til landet som helhed. Det er problemer, vi kan finde i det meste af den vestlige verden.

Jeg har deltaget i det regionale arbejde i de sidste to valgperioder. Og jeg stiller op for tredje gang. Især har jeg beskæftiget mig med flytning af opgaver indenfor sundhedsvæsenet (fra sygehuse til kommunale indsatser eller løsninger i eget hjem), trafikpolitik, uddannelse, klima- og miljøområdet samt det grænseoverskridende samarbejde.

Jeg betragter mig derfor som en all-round regionalpolitiker, som også kæmper de “umulige” kampe – som f.eks. bevarelse af fødeafdeling og akutfunktion på Svendborg Sygehus, borgerinddragelse i sundhedsplanlægningen, f.eks. på Ærø.

Jeg har særlig interesse i:
– At bekæmpe social og geografisk ulighed – som er grundlaget for uligheden i sundhed.
– At sikre minoritetsborgere tilbud, som sikrer, at de kan fungere “på lige fod”.
– At sikre miljø og klima, især med sikring af, at de øgede indsatser demokratiseres. Altså at indsatser varetages af fællesskabet, primært gennem den offentlige sektor, men også gennem lokalt- eller medarbejderejede virksomheder. Grøn omstilling skal ikke sikre private virksomheders profitinteresse.
– At udkantsinteresser skal varetages af dem, der lever dér – med støtte fra kommune, region og stat.

Jeg er uddannet sociolog, underviser på UCL i Odense, hvor jeg er med til at uddanne personale til den offentlige sektor. Jeg bor på landet i Ellerup i den nordlige del af Svendborg Kommune sammen med min mand og de børn og børnebørn, der lejlighedsvis kommer på besøg. Min sparsomme fritid tilbringer jeg med mine bier, i haven, vores hund, gode naboer og østasiatiske filmserier.

Se også politiker-profilen på Facebook.