Fødsler skal være muligt i Svendborg

Enhedslisten mener stadig, at det skal være muligt for sydfynske kvinder at føde i Svendborg. Og det skal foregå på fødeafdelingen på Svendborg Sygehus.

I 2010 besluttede Regionsrådet i Syddanmark ellers, at fødeafdelingen i Svendborg skulle lukke når det nye sygehus i Odense var færdigt. Enhedslisten var ikke repræsenteret i Regionsrådet dengang, men vi har efterfølgende stemt imod planerne hver gang de er dukket op i forbindelse med planlægningen af det nye OUH.

Det er derfor overraskende, men glædeligt, at flere andre partier nu kan se værdien af lokale sundhedstilbud, også for fødende. Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Danske Folkeparti og Konservative er nu alle indstillet på, at fødsler i Svendborg fortsat skal være muligt.

Vibeke Syppli Enrum udtaler:

– Vi vil bevare fødeafdelingen af hensyn til borgerne. Specielt dem der får al for langt ind til sygehuset i Odense. Samtidig mener vi ikke, at det er nødvendig at alle fødende skal ind på en specialafdeling i Odense.

Spørgsmålet er så bare om det også betyder at fødeafdelingen i Svendborg skal bevares. Det vil Enhedslisten fortsat kæmpe for.

Sundhedsudvalget besluttede i 2019 at organiseringen af de fynske fødetilbud skulle følge sundhedsstyrelsens anbefalinger. Men da disse anbefalinger stadig ikke er på plads, er det glædeligt at flere nu tilkendegiver deres enighed med Enhedslisten i dette spørgsmål.