Enhedslisten siger nej til budget 2021

Enhedslisten står som det eneste parti ikke bag budgettet for 2021 i Region Syddanmark.

Et ordentligt hus skal have et solidt fundament. Og fundamentet i Region Syddanmark er medarbejderne, ikke mindst i sygehusvæsenet. Har de det ordentligt, så har borgerne det også ordentligt, når de gør brug af sundhedsvæsenet.

I budgetforslaget for 2021 er der langt fra afsat penge nok til at sikre, at de hårdt belastede medarbejdere får ordentlige – det vil sige bedre – forhold. Det var Enhedslistens ret beskedne krav til budgetforhandlingerne, 50 millioner kroner til mere plejepersonale ud af et budget på over 25 milliarder kroner. Men det ville de øvrige partier ikke være med til.

Budgetforliget indholder flere forbedringer, f.eks en værdig afslutning på livet, indsats mod senfølger af kræft og øget indsats på demensområdet. Men udgangspunktet er en for dårlig aftale med staten. Regionerne kompenseres ikke for de udgifter, der følger af stigende medicinpriser og det forhold, at befolkningen bliver ældre og derfor oftere bliver brugere af sundhedsvæsenet.  Så de gode tiltag bliver pynt på et hårdt belastet sundhedsvæsen.

På det regionale område er Folketingets luftige løfter til oprensning af generationsforureningerne og forestillingen, om at den kollektive trafik kan blive grønnere, uden at der tilføres yderligere ressourcer, heller ikke vilkår, Enhedslisten kan acceptere – uanset Statsministerens og Finansministeriets forventninger til dette.

Vi vil ha’ en grøn region med et stærkt og demokratisk sundhedsvæsen.