Enhedslisten er ikke med i budgetaftalen for Region Syddanmark

Tirsdag den 14. september 2021 stod det klart, at Enhedslisten ikke kunne tilslutte sig en aftale om 2022-budgettet for Region Syddanmark.

Enhedslistens ønsker til budgettet var ikke en del af den foreslåede aftale, end ikke de små og nærmest gratis, f.eks. om mere økologi og øget fokus på ulighed i sundhed. Til gengæld er aftalen især på to punkter helt utilstrækkelig

Lars Mogensen, regionsrådsmedlem for Enhedslisten, udtaler:
“Aftalen slår fast, at udledningen af klimagasser fra el og varme skal reduceres med mindst 40 pct. i 2030 sammenholdt med 2018. Det er mildest talt uambitiøst, og helt utilstrækkeligt i forhold til de klimaudfordringer vi står midt i. Der afsættes ingen nye midler af til klimaindsatsen, hvilket vi ikke kan stå inde for hos Enhedslisten.”

En anden vigtig udfordring er personalets arbejdsvilkår, og fastholdelse og rekruttering i sundhedsvæsenet. Sygeplejerskerne har vist hvor store frustrationerne er hos regionens ansatte, og det offentlige sundhedsvæsen står overfor et kollaps, hvis der ikke gøres noget nu.

“Enhedslisten var villige til at bruge store dele af den økonomiske reserve på bedre arbejdsforhold og flere kolleger til vores ansatte. Den var de øvrige partier ikke med på, og valgte i stedet en ´honningkage-løsning’, hvor ganske få penge sættes af til såkaldte trivselsfremmende aktiviteter, som skal fordeles over regionens 25.000 ansatte”, siger Lars Mogensen, og fortsætter:
“Det er på ingen måde ansvarligt, og slet ikke hvad de ansatte har brug for. I Enhedslisten frygter vi for vores offentlige sundhedsvæsens fremtid med denne mangelfulde aftale.”

Budgetaftalen indeholder desuden en række nye tiltag, der trækker i en helt forkert retning, f.eks. oprettelse af private fødeklinikker og besparelser aftalt i økonomiaftalen med regeringen.

Enhedslisten kan på den baggrund ikke tilslutte sig den nye budgetaftale for Region Syddanmark.

For yderligere oplysninger:
Lars Mogensen, regionsrådsmedlem (Ø), [email protected], tlf. 28 24 75 01
Vibeke Syppli Enrum, regionsrådsmedlem (Ø), [email protected], tlf. 20 46 06 03

 

Læs den indgåede budgetaftale her