Ja til fødeklinik i Fredericia

Som følge af nedlæggelsen af Fredericia Sygehus står familierne i Fredericia uden mulighed for at føde lokalt. Dette har blandt andet fremmet et forslag om oprettelse af en privat fødeklinik i Fredericia. Enhedslisten er enige i, at en fødeklinik kan være et godt og relevant tilbud til kvinder med ukomplicerede fødsler. Og sådan er de fleste fødsler – ukomplicerede.

Vi er enige i, at sundhedspersonalet i dag er så veluddannet, at det er muligt at gennemføre en kvalificeret visitation/screening, således at de fødsler, der kræver specialiseret hjælp, kommer til at foregå på et sygehus.

En fødsel på en klinik er billigere end på et sygehus. Men det er ikke et spareforslag, for der skal stadig været et beredskab på sygehusene, der kan tage sig af de komplicerede fødsler. Så måske bliver det oven i købet dyrere. Men til gengæld vil det gøre det tryggere for familierne i Fredericia og mindske sygeliggørelsen af det naturlige, som det er at få et barn

Enhedslisten går ind for et offentligt sygehusvæsen. Vi er derfor ikke enig i forslaget om en fødeklinik i privat regi. Men foreslår -i forbindelse med forhandlingerne om regionens budget for 2015 – oprettelse af en fødeklinik, f.eks. i Fredericia.