Politianmeldelse af Carl Holst kan være næste skridt

Pressemeddelelse fra Enhedslisten i Region Syddanmark dem 20. september 2015:

Enhedslisten (EL) i det syddanske regionsråd går som en selvfølge ud fra, at tidl. regionsrådsformand, nu forsvarsminister Carl Holst (V) giver Statsforvaltningen adgang til alle mails på mailadressen [email protected].

Hvis han ikke gør det, så mener Enhedslisten, at Region Syddanmark skal politianmelde Carl Holst for at have misbrugt offentlige midler til at føre personlig valgkamp. Og hvis ikke Region Syddanmark vil gøre det, så vil Enhedslisten.

Statsforvaltningen har iværksat en undersøgelse af, om Carl Holst, mens han var regionsrådsformand, har misbrugt offentlige midler til via en regionsbetalt personlig assistent, Christian Ingemann, at føre valgkamp. En beslutning, som et enigt forretningsudvalg – herunder EL – på et møde forleden bakkede op, fordi der er indicier på, at der er foregået noget ulovligt.

Men hvis Statsforvaltningen skal kunne komme til bunds i sagen, som startede, da EL i regionen 25. august stillede en række kritiske spørgsmål om Christian Ingemann, så skal Statsforvaltningen have adgang til ikke blot mails til og fra Christian Ingemann på hans rsyd.dk mailadresse, men også til mails på [email protected]. Regionen har allerede lovet fuld adgang til mails på rsyd.dk.

Men adgang til den anden mail-adresse kan Statsforvaltningen ikke umiddelbart få, med mindre Carl Holst giver tilladelse til det.

“Jeg går da ud fra, at Carl Holst vil lade Statsforvaltningen få adgang til disse mails. Han har jo selv sagt, at han er glad for, at sagen nu bliver undersøgt”, siger regionsrådsmedlem Vibeke Syppli Enrum, EL.

Hvis Carl Holst ikke tillader Statsforvaltningen at se disse mails, så bliver undersøgelsen af sagen ufuldstændig.

“Og så må der en politianmeldelse af Carl Holst til, enten fra Region Syddanmark eller fra os. For dermed kan Carl Holst ikke længere skjule disse mails”, siger Vibeke Syppli Enrum.

Vibeke Syppli Enrum, medlem af regionsrådet i Region Syddanmark for Enhedslisten, tlf. 20460603.