Nej til lægers bijobs

Overlæger og afdelingslæger på Region Syddanmarks sygehuse skal ikke samtidig arbejde for medicinalindustrien og private sygehuse og klinikker.

Men det gør lægerne i høj grad, specielt overlæger – har pressen afsløret de seneste dage. Siden 2010 er der sket en fordobling af antallet af syddanske læger, der har et bijob hos medicinalindustrien. Det er jo helt oplagt, at der dermed nemt kan opstå en interessekonflikt.

Læger, der er ansat på regionens sygehuse, skal arbejde dér. Og ikke samtidig for store medicinalfirmaer, som har en økonomisk interesse i at få afsat netop deres produkter til det offentlige sygehusvæsen.

Overlæger er ikke just sultens slavehær. Så det er jo ikke fordi, de ikke kan klare sig for den løn, som regionen betaler dem. Derfor er det svært at se deres bijobs som andet end grådighed.

Det bør være sådan, at disse læger enten arbejder for regionens offentlige sygehuse – eller for medicinalindustrien eller konkurrerende private sygehuse og klinikker. Ellers vil borgerne kunne rejse tvivl om, hvor deres loyalitet ligger.

Region Syddanmark bør derfor – eventuelt via Danske Regioner – sørge for at sætte en stopper for lægernes bijobberi.

 

Læserbrev af
Vibeke Syppli Enrum, regionsrådsmedlem for Enhedslisten