Det nye Skat

Af Lars Mogensen, regionsrådskandidat for Enhedslisten, Granly Allé 29, Esbjerg V.

Læserbrev: Finansminister Kristian Jensen er nu i gang med at køre det danske sundhedsvæsen i sænk, præcis som han gjorde med Skat, da han var skatteminister.

Siden 2013 er sygehusene blevet pålagt det såkaldte produktivitetskrav. Også næste år skal der leveres to procent mere for de samme penge.

Kristian Jensen påstår konstant, at sundhedsvæsenet sagtens kan blive ved og ved med at øge produktiviteten – i stedet for løbe hurtigere skal personalet bare gå kortere veje, påstår han.

Dengang han var skatteminister, påstod han præcis det samme om Skat. Vi kan få det hele til det halve, nogle tusinde færre ansatte kan sagtens klare opgaven, bare vi laver nogle nye IT-systemer osv. Den samme sang hver gang.

Skat er kollapset fuldstændigt, hvilket har kostet milliarder af kroner. Medarbejderne i Skat advarede ministeren dengang, præcis som medarbejderne i sundhedsvæsnet advarer om en uforsvarlig travlhed på sygehusene.

Det kan blive dyrt. På sygehusene handler det altså om sygdom og menneskeliv. Vi må ikke spille hasard med patientsikkerheden, og derfor skal produktivitetskravet væk. Hurtigst muligt.